jurk-getuige-bruiloft-halve-mouw

Jurk voor getuige op bruiloft

Gaan vrienden van jou binnenkort trouwen? En ben je gevraagd als getuige? Wat een eer! Dan ben je vast nog op zoek naar de perfecte jurk. Want je wilt er natuurlijk op je best uitzien: op de dag zelf en op alle foto’s! Een bruiloft waar jij getuige bent is het perfecte excuus om te investeren in een mooie jurk. Online kun je natuurlijk heel veel verschillende jurken vinden, in veel verschillende pasvormen en met verschillende prints en kleuren. Maar waar moet je voor kiezen? En hoe weet je wat jou echt goed staat? In deze blog 7 tips voor jouw jurk als getuige op een bruiloft. 

7 tips voor het kiezen van een jurk voor getuige bruiloft

1. Onderschat het niet!

Natuurlijk gaat alle aandacht uit naar de bruid en de bruidegom, (of de bruiden, of de bruidegoms natuurlijk), maar als getuige zal ook jij veel in de kijker staan. En vergeet ook niet dat er op de dag zelf waarschijnlijk veel foto’s worden gemaakt! Denk dus goed na over de jurk die je gaat dragen en zorg dat je er feestelijk uitziet!

2. Houd je aan de dresscode

Elke bruiloft is anders. De ene bruiloft is heel formeel, terwijl de andere juist heel ‘losjes’ is. Wat voor kleding je draagt hangt onder andere af van de formaliteit van de bruiloft. Hoe formeel de trouwerij is kun je meestal aflezen aan de uitnodiging, de locatie (trouwen de tortelduifjes in een chique kasteel of in iemands achtertuin?) en de dresscode. Minder formele dresscodes zijn bijvoorbeeld: tenue de ville (stadskledij), casual chic, bohemian chic en garden chic. Formelere dresscodes zijn: black tie en white tie.

Staat op de uitnodiging geen dresscode? Overleg dan altijd even met het bruidspaar!

3. Bespreek de kleuren met het bruidspaar

Sommige bruidsparen willen graag dat de getuigen hun outfits op hen afstemmen. Overleg daarom altijd even met het toekomstige echtpaar. 

Over het algemeen geldt dat een jurk in zachte tinten altijd kan. Denk aan kleuren als donkerblauw, mint, rosé, citroengeel of lavendel. Wil je een jurk dragen in een felle kleur? Bespreek dit dan altijd met het bruidspaar. 

Verder is de regel natuurlijk dat je geen wit draagt (tenzij hier expliciet toestemming voor is gegeven) en dat je op het feest overdag geen (volledig) zwarte jurk draagt.

jurk-getuige-bruiloft

4. Kleed je mooi en chique, maar niet over-de-top

Het spreekt waarschijnlijk voor zich, maar over het algemeen geldt: kleed je mooi en chic, maar nooit opvallender dan het bruidspaar. Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen, maar als jij kiest voor een outfit die alle aandacht naar jou toe trekt, dan sla je de plank mis. Het bruidspaar staat op deze dag in de spotlights, zij zijn het stralende middelpunt. Laat die lange prinsessenjurk daarom in de kast. Ook dat super-korte jurkje kun je nu beter even niet aantrekken. 

5. Laat jouw jurk op maat maken

Wil je een jurk die goed past bij jouw figuur? Laat jouw jurk dan op maat maken. Dan weet je zeker dat de jurk je écht goed past. Een goede coupeuse let er daarbij op dat de jurk jouw mooie punten accentueert en jouw ‘minpunten’ of de dingen waar je onzeker over bent verbergt. Een op maat gemaakte jurk is vaak een iets grotere investering dan een kant-en-klare jurk, maar je zult verbaasd zijn van het effect dat het heeft op jouw uitstraling en zelfvertrouwen!

6. Kies voor een jurk in een mooie, kwalitatieve stof

Wanneer we (online) shoppen kijken we vaak hoe de jurk eruit ziet en naar de kleur en de prijs. Maar minstens even belangrijk is de stof! Let er bij het aanschaffen van een jurk altijd op van welk materiaal de jurk is gemaakt. Een bruiloft – zeker een wat formelere – vraagt om een exclusieve jurk, gemaakt uit een luxe materiaal. Heel feestelijk is jurk B-Loved met pailletten.

7. Kies een jurk die je ook na de bruiloft nog kan dragen

Getuige zijn op een bruiloft is weliswaar een goed excuus om een nieuwe jurk te kopen, het is toch fijn als je de jurk ook na de bruiloft nog kan dragen op andere feesten en partijen. Kies daarom voor een kwalitatieve jurk, die lang meegaat en die niet zomaar ‘out of style’ raakt.

jurk-getuige-bruiloft-halve-mouw

Jurk voor getuige op bruiloft: waarom kiezen voor BFeminine?

Ben jij binnenkort getuige op een bruiloft en ben je nog op zoek naar de perfecte jurk? Dan ben je bij BFeminine aan het juiste adres!

Bij BFeminine maken wij een jurk op maat. Wij meten jou op, kijken welk model jurk het beste bij jouw figuur past en maken de jurk in de lengte en kleur die jij wenst. Ook de pasvorm van de mouwen kun je aanpassen. Zo weet je zeker dat jij een unieke jurk hebt, die jou van je mooiste kant laat zien. Daarnaast werken wij met kwalitatieve materialen en wordt de jurk volledig in Nederland gemaakt. Eerlijk en duurzaam dus! Na een persoonlijke afspraak, waarin we jou opmeten en samen besluiten hoe de jurk eruit moet komen te zien, leveren we de jurk al binnen drie weken!

Interesse?

Heb je interesse in een jurk van BFeminine of wil je meer informatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

2 reacties op “Jurk voor getuige op bruiloft”

  1. Annick van de Geest-Vogelaar

    Een bijzonder verhaal. Ja, tot Zakenvrouw van het Jaar uitverkozen te worden, is een enorme opsteker. Het overkwam mij in 1988. Ik werd de 7e Zakenvrouw van het Jaar. En nog heden ten dage wordt ik regelmatig aan deze eer herinnerd. Ik kom graag een keer een kijkje bij je nemen. Als jou dat aanspreekt, meld je.
    Hartelijke groeten,
    Annick van de Geest-Vogelaar
    Email: annickvdgeest@gmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.